Kako raste mamica

Ženske z otroki v naročju nihajo kot žito, ki ziblje zlato zrnje.
Njihov govor je šepet vetra, ki gre čez njive.
Njihove roke so listi, ki zbirajo sok zemlje in ogenj neba.
Vse za zlato zrnje v naročju.
Njihove oči se svetijo – v njih je toliko toplote,
kot je premore le julijsko sonce.
(Neža Maurer)

Če ste še vedno na porodniškem dopustu, vas skupaj z vašim dojenčkom vabim na skupino

KAKO RASTE MAMICA

MATERINSTVO PRINAŠA POLNO PRESENEČENJ

Prebiranje knjig, različne delavnice, šole za mlade starše, poznavanje družin z otroci,…. nič od tega nas ni pripravilo na izkušnje, ki smo jih deležne po rojstvu otroka. Preseneti nas, kako zelo globoko se nas dotakne vsaka izkušnja ob otroku: nežno sesanje, boleče odtegovanje; ljubeči nasmehi, glasno jokanje; ….., prav tako pa tudi izkušnje z ljudmi, ki so bili že prej del našega življenja (partner, starši, otroci, …).

NIKOLI VEČ NE BO TAKO, KOT JE BILO

Postati mati je proces, ki se sicer telesno začne s spočetjem, ko telo sprejme novo življenje, ki se razvija v telesu matere ter nadaljuje preko nosečnosti, poroda in skrbi za otroka. Ženska pa postaja mati tudi znotraj sebe. Ko se srečuje z željo po otroku, s sprejemanjem otroka in svoje nove podobe v času nosečnosti. Ko spoznava svojo popolnost in nepopolnost, svojo moč in nemoč, svoje strahove in sposobnosti, bolečino in veselje, …

V MAMICI

se prebudi občutenje, da mora poskrbeti za življenje svojega dojenčka. In res je uglašenost mamice na otroka v prvih mesecih odločilna za določanje širine in globine otrokovega razvoja. Če se lahko mamica otroku v polnosti preda (ob varni podpori artnerja), bo tudi otrokov razvoj hitrejši in varnejši.

SKUPINA

je namenjena mamicam na porodniškem dopustu, da se sprostijo in spregovorijo o skrbeh, veselju, kako je biti mamica, česa jih je strah, kaj pogrešajo, kaj jih jezi, na kaj so ponosne, …

Način dela:

Na vsakem srečanju bo najprej predstavljena izhodiščna tema (npr. porod, dojenje in hranjenje, odnosi z bližnjimi,…), nato bo terapevtka vodila pogovor z vsako mamico posebej.

Namen:

V varnem prostoru, ki ga nudi skupina za mamice začnete zaupate sebi in otroku, da imate pravico verjeti, da ste najboljša mama za svojega otroka, ne glede na to, kaj pravijo drugi.

Skupino vodita dr. Mateja Katona in dr. Tina Rahne Mandelj.

Za termine in lokacijo srečanj pokličite na tel. 031 670 321 ali pišite na e-naslov info@puncica.si.

Categories: Blog, Skupina za mamice

Comments

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja