Terapevtska skupina za ženske

Nikoli ni prezgodaj, nikoli ni prepozno, da začutite SEBE, da začutite svoje OTROKE,
da začutite svoje VNUKE, da si dovolite BITI ŽENSKA.

TERAPEVTSKA SKUPINA ZA ŽENSKE

(dekleta, žene, matere in babice)

 

UVOD

Na pot svoje ženskosti smo se podale že zelo, zelo zgodaj… Svojo ženskost smo prinesle na ta svet… Potem pa smo se začele »učiti«, kaj pomeni biti ženska. Naučile smo se, kaj pomeni biti ženska ob naši materi, ob očetu, kaj pomeni biti ženska ob moškem, ob otroku, …

Kdo pa nas je naučil, kako biti ženska SAMA S SEBOJ?

Če vam je dovolj igrati in menjavati različne življenjske vloge (ste hčerka, potem sestra,
potem ljubica, pa mama, pa žena, pa čistilka, pa teta, pa …, pa….) in si želite poiskati temeljni kamen, kjer si lahko oddahnete in s katerega se lahko poženete v SVOJE ŽIVLJENJE in ga živite POLNO, ste toplo vabljene, da se pridružite terapevtski skupini za ženske, kjer se bomo podale v sledečo tematiko.

Terapevtska skupina je razdeljena na dva cikla.

Prvi cikel:

V prvem ciklu se bomo podale v svoje globine in poskušale začutiti, kje in ob kom smo poglobile ali izgubile svojo ženskost, kje jo lahko najdemo danes ter kaj s spoznanji
narediti v prihodnje.

Drugi cikel:

V drugem ciklu, ki je namenjen ženskam z izkušnjo materinstva bomo pogledale pot materinstva. Kako se je začela, kako je potekala, kakšna spoznanja smo dobile, in kaj lahko še damo svojim otrokom in svojim vnukom.

Način dela:

Skupina daje edinstveno doživetje sebe ob ženski podpori ter varen prostor deljenja in prejemanja izkušenj. Lahko je dragocena nadgradnja individualnega terapevtskega dela ali prvo srečanje s terapevtskim delom. Na vsakem srečanju bo najprej predstavljeno izhodišče, nato bo terapevtka vodila pogovor. Skupina je terapevtska in bo zaprtega tipa. Zaradi dogovora o zaupanju (kar prinesem in dobim na skupini ostane le izkušnja skupine) omogoča varen in zaupen prostor rasti in (samo)spoznavanja. Pred vključitvijo v skupino se opravi individualno spoznavno srečanje.

Categories: Blog, Skupina za ženske

Comments

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja