Učenje fokusinga – na daljavo

Letos prvič razpisujemo UČENJE FOKUSINGA – na daljavo, v domačnosti lastnega doma.

KAJ SPLOH JE FOKUSING?

Fokusing je proces, ki omogoča vpogled v svojo notranjost, zdravljene in rast. Je nežen, a mogočen postopek, ki omogoča globoke in trajne spremembe v vašem življenju. Fokusing je način, »da odklenete modrost svojega telesa«, je zapisan njegov začetnik dr. Eugene Gendlin. Je naraven postopek poslušanja svoje globoke notranjosti in vzpostavljanje stika s svojo notranjo modrostjo. To storimo tako, da smo pozorni na »občuteno zaznavo« (felt sense) v telesu. To je prefinjen, pogosto nejasen občutek v notranjosti, ki lahko, če ga poslušamo s potrpljenjem, odprtostjo in sprejemanjem, razkrije veliko več o zaskrbljujoči situaciji, kot to zmoremo s svojo razumsko-spoznavno sposobnostjo.

Kaj je fokusing in zakaj deluje z besedami začetnika de. Eugene Gendlina?

“Fokusiranje je poseben proces, s katerim se naučimo, da je vsak vidik življenja, velik in majhen, radosten in žalosten, pomemben ali nepomemben, prisoten v telesu na določen način. S fokusiranjem lahko odklenemo vrata in se premaknemo v dimenzije, v katere ni mogoče vstopiti samo z intelektom.”

“Vaše telo ni stroj, temveč čudovito, zapleteno vzajemno delovanje z vsem, kar vas obkroža, zato tudi toliko ve, samo s tem, da ste. Svoje živo telo lahko zaznate neposredno pod vašimi mislimi in spomini ter pod vam poznanimi občutki. Fokusiranje se zgodi na globlji ravni kot vaši občutki. Pod njimi lahko odkrijete telesno zaznano “nejasno območje”, kamor lahko vstopite in ga odprete. To je vir, iz katerega izhajajo novi koraki. Ko ga najdete, je spodaj otipljiva prisotnost.”

KAJ S PRIDOBLEJNIM ZNANJEM IN VEŠČINAMI?

 • Pomagale vam bodo pomagale pri:
  • Razumevanju svojih potreb in resničnih želja
  • Reševanju problemov
  • Premostitvi in odpravljanju notranjih konfliktov in blokad
  • Sprejemanju jasnejših odločitev
  • razreševanju vsakodnevnih problemov in vseživljenjskih vprašanj
  • razvijanju zaupanja svoji notranji modrosti in intuiciji
  • doseganju neodvisnosti od zunanjih mnenj in avtoritet
  • odpravljanju blokad (npr. pisateljska blokada, strah pred višino,…)
  • razumevanju reakcij drugih ljudi
  • doseganju zaupanja, strasti in navdušenja
  • iskanju sprostitve ob napetostih in kroničnih motnjah
  • sprostitvi energije, ki jo ustavljajo tesnoba, negotovost, strah, ipd.;

KAKO POTEKA UČENJE FOKUSINGA?

Delo poteka v manjših skupinah, kjer se zaradi narave dela med seboj počasi spoznavamo in razvijamo domačnost in varnost. Učenje fokusinga je IZKUSTVEN PROCES in je zgrajen iz treh temeljev:

 • Zoom srečanja, ki so sestavljena iz krajšega uvodnega teoretičnega dela in izkustvenega dela v skupini ali v parih.
 • 12 praktičnih vaj v času med srečanji s članom skupine
 • 6 indiviualnih zoom srečanj z učiteljico (50 min) po vsaki zaključeni lekciji

KAJ POTREBUJETE?

Srečanja bodo potekala preko Zoom aplikacije. Potrebujete osebni računalnik in miren prostor, kjer vas ne bo nihče motil.

Za začetno učenje fokusinga predhodno znanje in izkušnje niso potrebne.

KDAJ ?

Srečanja bodo potekala 1. in 3. četrtek v mesecu (razen v marcu 2. in 4. četrtek) od 17h do 20h.

Začnemo 7. oktobra 2021.

1. lekcija 7. oktober  in 21. oktober 2021
2. lekcija 4. in 18. november 2021
3. lekcija 2 in 16. december 2021
4. lekcija 6 in 20. januar 2021
5. lekcija 3. in 17. februar 2021
6. lekcija 10. in 24. marec 2021

Z vključitvijo v UČENJE FOKUSINGA se zavezujete, da boste PRISOTNi NA VSEH SREČANJIH in PORAVNALI SVOJE OBVEZNOSTI pred začetkom vsakega srečanja. V primeru ,da iz nujnih razlogov izostanete, je potrebno zamujeno lekcijo, v dogovoru z učiteljico, nadomestiti.

CENA

Cena za posamezno srečanje v trajanju 3-eh ur znaša 75,00 EUR, za zgodnje prijave (do 5.9.2021) nudimo 20% popusta, v primeru enkratnega plačila vseh 12 srečanj skupaj (do 30.9.2021) pa 30% popusta.

ORODJE ZA SAMOPOMOČ IN FOKUSING PARTNERSTVO

Dragocenost in praksa fokusiranja je, da delamo v parih. Smo v ODNOSU. “Starejši fokuserji” imajo večletne fokusing partnerje. Fokusing partnerstvo lahko nadaljujete tudi po zaključku tečaja in tako negujete, razvijate in poglabljate stik s svojo notranjostjo. Po zaključku tečaja boste povabljeni v facebook zasebno skupino FOKUSING IZMENJEVALNICA, ki združuje fokuserje z zaključeno prvo stopnjo fokusing izobraževanja, kjer lahko poiščete fokusing partnerja ali sledite izobraževalnim vsebinam.

Na tečaju prve stopnje se naučite samostojno fokusirati ter spremljati fokusing partnerja, ne boste pa sposobni voditi, niti učiti postopka fokusinga.

Učenje fokusinga bo vodila strokovnjakinja za fokusing Mateja Katona, certificirana učitejica fokusinga pri Mednarodnem inštitutu za fokusing iz New Yorka, ZDA (The International Focusing Institute).

Če ste negotovi in fokusinga še ne poznate in bi si želeli fokusing proces najprej izkusiti vam ponujam INDIVIDUALNO FOKUSING SREČANJE (zoom; 50 min), ki vam ga ob prijavi na izobraževanje PODARIM.

Za prijave in natančnejše informacije se obrnite na Matejo Katona tel. 031 670 321 ali mateja@puncica.si.

Categories: Fokusing, Nerazvrščeno