Jesen … čas za spust …

Vse letne čase imam rada, a ko pride jesen, ko jo diham, ko čutim mehko svetlobo padajočega sonca me vedno spreleti misel, da je jesen moj najljubši letni čas. Ko želim ta občutek utemeljiti ni logičen, ampak moje telo občuti jesen kot najprijetnejši čas. In čeprav ni logično, lahko sprejmem, da je to resnica mojega telesa. Morda praznuje moja notranjost?

KAKO TI OBČUTIŠ JESEN? KATERI LETNI ČAS JE TEBI NAJLJUBŠI?

Ali je tudi tvoj najljubši letni čas jesen?

Po pravici povedano, se vedno veselim septembra. Ne zato, ker ne maram več toplega sonca, morja, brezskrbnosti, poležavanja, spanja,… ampak zato, ker se takrat življenje spet postavi v ritem. Ritem me pomirja. Daje mi občutek varnosti, da je za vse čas. Verjetno to še bolj občutimo vsi, ki imamo šoloobvezne otroke. Tisti, ki imate študente, se je pa ta čas pričel včeraj.

Ali mi je jesen najljubša zato, ker je ob začetku jeseni, ob enakončju, ZAČETEK LETA DUŠE? Začetek poti navznoter. Zagotovo. Ko zunaj vse potihne, ko se narava začne umikati v svojo notanjost, takrat si tega umika zaželi tudi moja notranjost. Tišina zunaj, umik navznoter v naravi, mi pomaga, da lahko prisluhnem, kaj mi govori moja notranjost.

Ali poznaš govorico svoje notranjosti?

Ali slišiš, da ti pripoveduje?

Naša notranjost nam ves čas nekaj pripoveduje. Za sporazumevanje z nami uporablja naše telo. Vendar mi govorico telesa preslišimo, ker je ne razumemo. Če bi se zavedali, da lahko v stiku s svojim telesom dobimo odgovore na svoje težave, na svoje dileme, da rešimo probleme v odnosih, pridobimo samozavest, odpravimo blokade, sprostimo energijo, ki jo ustavljajo tesnoba, negotovost, strah, ipd. , bi se zagotovo naučili jezika svojega telesa.

Telo je naša vez s kozmosom, z našim namenom, našim poslanstvom, s tem kar je bilo in s tem kar bo. V našem telesu je gotovost, ki nam daje trdnost, zaupanje in smer, kamor smo namenjeni v svojem življenju.

Categories: Fokusing