Učenje fokusinga

V času tečaja se učimo, kako zaupati sporočilom telesa, vstopati v svoje globine ter se zanesti in prepustiti notranji modrosti v nas samih. Naučimo se prisluhniti svojemu telesu in prepoznavati vsa njegova sporočila. Spoznavamo sebe v vseh svojih delih, brez da bi jih sodili. Tekom učenja razvijamo spoštljiv, potrpežljiv in sprejemajoč odnos do svojih notranjih procesov ter do oseb v skupini in njihovih procesov. Naučimo se poslušati in slišati, kaj nam telo pripoveduje.

Zagotavljam vam, da po izkušnji fokusinga doživljanje sebe in sveta ne bo več enako.

Za začetno učenje fokusinga predhodno znanje in izkušnje niso potrebne. Možnost skupinskega ali individualnega učenja fokusinga.

Pomembno se je zavedati, da je fokusing notranji odnos (odnos do sebe znotraj sebe); izkustveni in ne razumski proces. Fokusing je čudovito orodje za samopomoč.

Ali še niste prepričani?

Spoznajte me in doživite izkušnjo fokusing procesa.

  • Individualno srečanje z mano preko video klica

Če se odločite, da se pridružite izobraževanju, se znesek individualnega srečanja odšteje od cene izobraževanja (do 15. 2. 2024).

V živo:

  • Na Gregorčičevi 23, 1000 Ljubljana
  • 2. marca 2024 od 9.00 do 17.00

Ostale lekcije: 30. 3., 20.4., 18.5., 15.6. ter 7. ali 21.9.2024 (v dogovoru z udeleženci).

Cena

150 € mesečno plačilo po posameznih lekcijah

Cena vključuje individualno srečanje z učiteljico.

20 % popusta za prijave do 15. 2.

Za plačilo v enkratnem znesku 30% popusta

Kako poteka učenje fokusinga?

Učenje fokusinga sestavljajo predavanja, praktični prikazi, skupinske vaje, vaje v parih ter prostor za refleksijo, vprašanja in odgovore.

Po vsaki lekciji, ki jih je 6 in potekajo 1x mesečno, prejmete pisno gradivo.

Med srečanji ste povabljeni da vadite z udeleženci izobraževanja v živo ali preko video klica.

Šest osebnih srečanj z učiteljico fokusinga v obliki video klica po vsakem srečanju.

  • Fokusing srečanje (po 1. – 5. lekciji)
  • Učenec fokusinga je učiteljev spremljevalec (po 6. lekciji)

Redna mesečna osebna srečanja so zelo pomembna, da lahko vsak učenec najde svoj edinstven način fokusiranja, učitelj pa tako bolje spozna potrebe in zanimanja vsakega učenca.

Certifikat ob zaključku izobraževanja

Ob zaključku izobraževanje prejmete certifikat in ste usposobljeni, da samostojno fokusirate ter spremljate fokusing partnerja. Če boste želeli se lahko vključite v Fokusing izmenjevalnico, kjer boste lahko stopili v stik z osebami, ki so izobraževanje že zaključile..

Na podlagi tega izobraževanja boste pridobili izjemno orodje za samopomoč, osebno rast in dobro počutje. Te izjemne veščine boste lahko uporabili za izboljšanje svojega življenja.

Po zaključku izobraževanja lahko učenje nadaljujete na drugi stopnji, po zaključku katere, lahko aplicirate fokusing tudi v svoje delo.

Delavnice vodi

Učenje fokusinga bo vodila strokovnjakinja za fokusing Mateja Katona, certificirana učitejica fokusinga pri Mednarodnem inštitutu za fokusing iz New Yorka, ZDA (The International Focusing Institute).

Prijave

Za prijave in natančnejše informacije se obrnite na Matejo Katona tel. 031 670 321 ali mateja@puncica.si.

Se želite pridružiti mednarodni skupnosti fokuserjev?

Nagrada za strokovnost v fokusing partnerstu (Proficiency in Focusing Partnership Award – PFPA) Mednarodnega združenja za fokusing  (The International Focusing Institute)

Po zaključku tečaja boste imeli vse osnove za samostojno fokusiranje, v fokusing partnerstvu ali v skupini. Če želite se lahko pridružite Mednarodni mreži fokusing partnerstva ali Focusing partnership network, kjer boste lahko spoznali fokuserje iz celega sveta ter razširili svojo izkušnjo.

Izobraževanje je lahko korak k nadaljnjemu certificiranju, če si želite postati Strokovnjak za fokusing (Focusing Professional). Če vas zanima več obiščite spletno stran Mednarodnega združenja za fokusing (The International Focusing Institute – TIFI).

Po zaključenem izobraževanju lahko pri Mednarodnem združenju za fokusing zaprosite za Nagrado za strokovnost v fokusing partnerstvu (Proficiency in Focusing Partnership Award PFPA). Zahteve združenja za pridobitev nagrade:

  • Dokončana 1. stopnja fokusinga (6 lekcij)
  • Odobritev in priporočilo s strani fokusing učitelja (to sem jaz)
  • Članstvo v Mednarodnem združenju za fokusing ((The International Focusing Insitute TIFI).

Categories: Fokusing