dr. Tina Rahne Mandelj

Od leta 2006 – 2014 je bila zaposlena kot mlada raziskovalka na Teološki fakulteti, smer Zakonska in družinska terapija. Svoje terapevtsko in supervizorsko delo je opravljala na Frančiškanskem družinskem inštitutu od leta 2006 dalje.

Ima 18 let izkušenj s svetovalnim, terapevtskim in pedagoškim delom z ljudmi v socialnem varstvu in šolstvu (Študentska svetovalnica, Društvo Sonček, OŠ Livada, Frančiškanski družinski inštitut, Zakonski in družinski inštitut Novo Mesto, Zavod Pogled Domžale). Kot terapevtka in supervizorka z licenco Socialne zbornice in Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije je sodelovala v različnih terapevtskih in supervizijskih programih (Terapevtska pomoč pri čustvenem, fizičnem in spolnem nasilju; Celostna pomoč družinam; Šola za starše, Supervizija za terapevte, Usposabljanje za supervizijo RDT, Supervizija za učitelje, Skupina za starše otrok s sladkorno boleznijo, Supervizija terapevtom stažistom…).

Svoje terapevtsko in raziskovalno delo zadnja leta usmerja predvsem na področje parov in družin, saj sodeluje pri skupini za mlade mamice ter vodi in izvaja projekt Zgodnje intervence (gre za terapevtsko delo in spremljanje posameznikov, družin in parov, kjer se pojavijo težave).
Ob delu s posamezniki, pari in družinami raziskuje področje mladega starševstva ter spremembe in izzive, ki jih le-to prinaša za posameznika/par oz. širšo družino. Prehod v starševstvo, razvoj para in navezanost so tako glavne teme njene doktorske naloge. Še posebej jo zanimajo čustveni procesi ranjenosti in ranljivosti, s katerimi se posameznik srečuje na svoji življenjski poti ter kako s tem ravna v odnosih. Je poročena in mama dveh otrok.