Vstop v terapijo

Vstop v terapijo

Pred vstopom v terapijo si postavljamo mnogo vprašanj, pogosto je prisotna negotovost, ne vemo ali nam bo ustrezal način dela, ali nam bo terapevt všeč, ali nas bo razumel, ali so naše težave »dovolj hude« in ali bi morali zaradi občutkov sramu sami s sabo še malo potrpeti,…

Večina teh strahov in dilem izgine po prvem brezplačnem informativnem srečanju s terapevtom, kjer spoznate terapevta in način dela ter se pogovorite o svojih težavah in pričakovanjih. Skupaj s terapevtom pogledate možnosti in oblikujete uresničljive cilje. Če začutite, da zmorete in si želite nadaljevati terapevtski proces, se dogovorimo za nadaljnja srečanja. Zaupanje terapevtu in aktivno sodelovanje obeh postavljata temelje za nadaljevanje terapevtskega procesa.

En cikel terapije poteka 12 srečanj, torej 3 mesece, enkrat tedensko po 50 min. Navadno se dan in ura srečanja ne spreminjata iz tedna v teden. Pogoj za vključenost v terapijo pa je prostovoljna odločitev zanjo ter sposobnost rednega udeleževanja srečanj (da telo ni pod vplivom kakšnih substanc – alkohola, močnih tablet…). Če se tekom srečevanj ugotovi, da to ni za vas, lahko s terapijo predčasno zaključite.